T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Selecteer een pagina
ARTTRA logo
ARTTRA
EYE Film instituut

Museumrondleidingen
De rondleidingen worden gegeven door ervaren kunsthistorici. Te combineren met speciale stadstochten te voet of per boot – met dezelfde gids! In het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans of Russisch.

Voormalig Burgerweeshuis van Aldo van Eyck/

BPD kunstcollectie

Architectuurspecialist Bernard Hulsman: ‘je zou er makkelijk aan voorbij fietsen, maar het is een meesterwerk’ 

Aldo van Eyck (1918-1999) was een van de belangrijkste Nederlandse architecten. Zijn opzienbarende Burgerweeshuis uit 1960, wordt internationaal gezien als een van de architectonische hoogtepunten van de vorige eeuw. Het is een labyrint van paviljoens bedekt met 328 koepels, ingenieus gegroepeerd rond patio’s. 

In een tijd waar massaproductie, rationaliteit en functionalisme de norm waren in de architectuur, stond voor hem aandacht voor de menselijk maat centraal. Door het private en het collectieve in elkaar te laten overlopen, waarin ‘een huis als een stad’ werd, creëerde hij een geborgen plek waar het individuele kind kon wonen en spelen. 

Na een vakkundige restauratie zetelen hier nu het hoofdkantoor en regiokantoor Noord-West van BPD, waarin de indrukwekkende BPD Kunstcollectie bestaande uit (inter)nationale hedendaagse kunst op een harmonieuze wijze is ondergebracht. In de collectie, verzameld vanaf 1976, speelt ruimte een hoofdrol. Een greep uit de namen: Sol Lewitt, Esther Tielemans, Günter Förg, Linda Arts, Michael Jacklin, Daan van Golden.  

 

ARTTRA biedt alleen op onderstaande toegestane data en tijdstip een rondleiding door het BPD met max 15 personen door het gebouw en deels langs de kunstcollectie. Adres IJsbaanpad 1, in Amsterdam-Zuid.   

Groep

Duur: 1,5 uur 

Taal: Nederlands, Duits, Engels

Deelnemers: maximaal 15 per gids 

Kosten per gids per groep:  € 175,- ex BTW 

Data ( andere data zijn helaas niet toegestaan)

Zaterdag 25 juni , 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober, 26 november en 17 december 2022

Twee tijdsloten voor groepen per dag
· 12.00-13.30 uur met  Nederlandstalige gids
· 13.00-14.30 uur met  Engelstalige gids

Aanvraagformulier Burgerweeshuis
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com