T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
KNSM

Wandelingen
Sinds 1988 organiseert ARTTRA thematische cultuurhistorische stadswandelingen. Zij worden begeleid door ervaren vakkundige kunst- en architectuurhistorici

Wanneer
Op dag en tijdstip naar keuze

Tijdsduur
Afhankelijk van uw keuze

Prijs
€ 112,50 excl.BTW per uur

Groep
max 15 pax per rondleider

Talen
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch

Te combineren met museumrondleidingen met dezelfde gids!

Wandeling KNSM & Java-eiland

Het Oostelijk havengebied werd aan het eind van de 19e eeuw aangelegd om de havens op de Westelijke en Oostelijke eilanden te vervangen. De bekende Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij vervoerde vanaf hier passagiers naar Amerika, totdat het vliegverkeer deze taak overnam.

Inmiddels heeft dit gebied een woonbestemming gekregen met internationale uitstraling op het gebied van architectuur. Tijdens de wandeling ziet u het in 2019 bekroonde Hotel Jakarta, projecten van Sjoerd Soeters, ‘nieuwe dwarsgrachtjes’, met loop- en fietsbruggetjes van Guy Rombouts en Monika Droste, binnentuinen, woongebouw Piraeus van de Duitse architecten Hans Kollhoff en Christian Rapp, het gebouw Emerald Empire van architect Jo Coenen, trendy winkels en cafés. Uw gids vertelt alles over de architectuur, architecten, achtergrond en actualiteit.

Beginpunt: Azartplein of Piet Hein Kade/Jan Schaefer brug

Tip: te combineren met boottocht hedendaagse architectuur en wandeling design.

Aanvraagformulier Wandeling KNSM & Java eiland
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com