T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
architectuur rijksmuseum

Museumrondleidingen
De rondleidingen worden gegeven door ervaren kunsthistorici. Te combineren met speciale stadstochten te voet of per boot – met dezelfde gids! In het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans of Russisch

Reserveringen mogelijk op elk tijdstip en datum van uw keuze tijdens openingsuren van de betreffende musea!

Wij kunnen ook uw entreebewijzen verzorgen.

Per gids / rondleiding
1 - 15 personen per gids

Tijdsduur
afhankelijk van uw keuze 

Kosten per uur voor de gids

€ 112,50 ex BTW 

 

 

 

 

Architectuur en achtergronden

Architect Pierre Cuypers, ’totaalkunstenaar’, ontwierp het bijzondere nationaal museumgebouw (1885), in een mengeling van gotiek en renaissance. In zijn ogen ging er niets boven de ‘ eerlijke’ bouwstijl van de middeleeuwen die hij op eigen wijze vernieuwde. Destijds werd het gebouw door velen te ouderwets en te ‘katholiek’ bevonden. Zijn passie voor ambacht, ruimte, materialen, kleuren en ruimte roept nog steeds een sensatie op.

Van 2003 tot 2013 duurde de grondige hedendaagse aanpassing door de architecten Cruz en Ortiz, waarin de oorspronkelijke structuren zijn hersteld. Ook aandacht voor publieksaanpassingen en ‘hun’ nieuwe Aziatisch paviljoen.

 

Aanvraagformulier Rijks Architectuur en achtergronden
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com