T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
Museum van Loon

Museumrondleidingen
De rondleidingen worden gegeven door ervaren kunsthistorici. Te combineren met speciale stadstochten te voet of per boot – met dezelfde gids! In het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans of Russisch

Reserveringen mogelijk op elk tijdstip en datum van uw keuze tijdens openingsuren van de betreffende musea!

Wij kunnen ook uw entreebewijzen verzorgen.

Per gids / rondleiding
1 - 15 personen per gids

Tijdsduur
afhankelijk van uw keuze 

Kosten per uur voor de gids

€ 112,50 ex BTW 

 

 

 

 

Museum Van Loon

De eerste bewoner van dit dubbele grachtenhuis uit 1672 was de schilder Ferdinand Bol, Rembrandts beroemdste leerling. Door de eeuwen heen is het interieur grotendeels intact gebleven, zoals de 18e eeuwse Rococo-verfraaiing.

In de negentiende eeuw kwam de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon hier wonen. Willem van Loon was in 1602 een van de oprichters van de VOC. De laatste bewoonster van het gehele huis ontving als Dame du Palais van Koningin Wilhelmina veel vorstelijke gasten. Nu bewaart de stichting Van Loon het huis voor volgende generaties en voor het publiek.

Het huis heeft een indrukwekkend centraal trappenhuis. De bel-etage en stijlkamers zijn rijk geornamenteerd met collecties familieportretten, kunstvoorwerpen, meubels, zilver en porselein. Achter het huis is een grote formele tuin in Franse stijl met bijzonder tuinhuis dat een geheel vormt met het achtergelegen koetshuis.

Uw ARTTRA gids leidt u rond door zowel het huis, de collectie en de tuin van Huis Van Loon.

Aanvraagformulier Museum Van Loon
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com