T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
exotische handel

Dagprogramma's Amsterdam
ARTTRA biedt diverse culturele dagprogramma's op maat rond verschillende thema’s. Van Gouden Eeuw tot hedendaagse architectuur. Afgestemd op de interesses van uw (buitenlandse)  gasten, begeleid door ervaren kunsthistorici in elke gewenste taal. Zij beschikken over uitstekende sociale vaardigheden, stemmen hun verhaal af op uw gezelschap en zetten zich volledig in om het uw gasten naar de zin te maken.  Vanzelfsprekend zorgt ARTTRA ervoor dat alle praktische zaken perfect geregeld zijn.

 

Aantal deelnemers 15 man per gids.

 

 

Dagprogramma Gouden eeuw – exotische handel en Kunst

In de Gouden eeuw brachten handelsschepen van de VOC tropische planten mee. In de 17de eeuw werden koffie en thee razend populair. In de Hortus werd niet alleen een artsenijhof aangelegd, maar ook was dit in 1706 de eerste plek in Europa waar de koffieboon werd gekweekt!

Allereerst een boottocht door de historische grachtengordel en VOC pakhuizen. Tijdens het varen vertelt de kunsthistorische gids over de geschiedenis van Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw, bloei van handel en de VOC, Rembrandt en de eerste koffieplant in de Hortus.
In de orangerie van de Hortus Botanicus geniet u eerst van een kop goede koffie. Dankzij schepen van de VOC, die tropische planten meenamen, kon het aantal planten snel groeien.
Amsterdamse monniken experimenteerden met kruiden voor medicinale doeleinden, maar al gauw ontstonden ook likeurstokerijen…
Veel bijzondere kruiden en planten zult u zien, die sindsdien een belangrijke plaats hebben gekregen in ons dagelijks leven en in de wereldeconomie.

Via een wandeling langs o.a. VOC pakhuizen en de grachten bereikt u de middelleeuwse Waag voor de lunch. Daarna bezoekt u het huis van een van de oprichters van de VOC, vol kunstschatten en een schitterende tuin. Na afloop natuurlijk een likeurproeverij in een historisch proeflokaal!

Tip: een bezoek aan het Rijksmuseum, de Hortus Botanicus, in de 17de eeuw aangelegd als artsenijhof, met tropische drieklimatenkas.

Prijs: afhankelijk van uw wensen en het aantal deelnemers.

Aanvraagformulier Dagprogramma Nieuwe architectuur Java- en KNSM-eiland
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com