T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
beurspassage

Wandelingen
Sinds 1988 organiseert ARTTRA thematische cultuurhistorische stadswandelingen. Zij worden begeleid door ervaren vakkundige kunst- en architectuurhistorici

Wanneer
Op dag en tijdstip naar keuze

Tijdsduur
Afhankelijk van uw keuze

Prijs
€ 112,50 excl.BTW per uur

Groep
max 15 pax per rondleider

Talen
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch

Te combineren met museumrondleidingen met dezelfde gids!

Wandelingen Beurspassage

Amsterdam heeft een hedendaagse Beurspassage: een spannende winkelpassage vormgegeven met oude ambachten en hedendaags design van allure. “Amsterdam Oersoep” van Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem brengt een ode aan de Amsterdamse grachten. Ruim 450 vierkante meter aan ambachtelijk glasmozaïek, grote kroonluchters en spiegels, geïnspireerd op fietsonderdelen, gedecoreerd met bladgoud.

ARTTRA biedt speciale thematische wandelingen:

1. Beurspassage

2. Winkelgeschiedenis en architectuur
Van luifels, stoepen, pothuizen tot het ontstaan van het warenhuis en de onmisbare winkelpassage als sociale verbinding.
Bezoek met uw gids aan o.a. de hoofdwinkelstraat van de 17de eeuw, langs een koffie en theehandel, een apotheek uit 1696, een scheepsbenodigdhedenwinkel waar Michiel de Ruyter inkopen deed tot de Bijenkorf en de Beurspassage.

2. De elementen: het Koninklijk Paleis en de Beurspassage
Een combinatie van de Beurspassage met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, waarin de decoraties opvallende gelijkenissen vertonen.
In de Beurspassage zien we referenties terug naar het water en het ontstaan en ontwikkeling van Amsterdam. Entree Paleis niet inbegrepen

4. Design en kunst in de openbare ruimte
Succesvolle ontwikkelingen op het gebied van design en stadsontwikkeling: van particulier initiatief tot samenwerking van gemeente en bedrijven. Langs de o.a. Beurspassage, Beurs van Berlage, panden geïnspireerd op Delfts Blauwe KLM huisjes, gevelstenen, tegelmeubilair, designwinkels.

Aanvraagformulier Wandeling Beurspassage
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com