T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Selecteer een pagina
ARTTRA logo
ARTTRA
joods amsterdam

Wandelingen
Sinds 1988 organiseert ARTTRA thematische cultuurhistorische stadswandelingen. Zij worden begeleid door ervaren vakkundige kunst- en architectuurhistorici

Wanneer
Op dag en tijdstip naar keuze

Tijdsduur
Afhankelijk van uw keuze

Prijs
€ 99,50 excl.BTW per uur

Groep
max 15 pax per rondleider

Talen
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch

Te combineren met museumrondleidingen met dezelfde gids!

Wandeling Joods Amsterdam

Samen met de grote groepen immigranten – aan het eind van de 16e eeuw vestigden zich de eerste Spaans/Portugese joden in Amsterdam op de vlucht voor de Spaanse inquisitie en gevluchte arme Asjkenazische joden vanaf het begin van de 17e eeuw – ontstond een zeer zelfstandige Joodse gemeenschap die uit zou groeien tot de belangrijkste Europese gemeenschap in de Joodse diaspora. Op veel gebied heeft de Joodse gemeenschap haar stempel gedrukt op Amsterdam en vele beroemde Amsterdammers voortgebracht die hun sporen in Amsterdam hebben achtergelaten.

Uw ARTTRA gids neemt u mee door Plantage- en Nieuwmarktbuurt, langs onder andere Waterlooplein, synagogecomplex van de Hoogduitse gemeente, diamantslijperij, het Wertheimpark, de Hollandsche Schouwburg, bondsgebouw van Berlage, een meisjesweeshuis, ziekenhuis en een apotheek.

Beginpunt: Nieuwmarkt

Tip: te combineren met rondleiding Joods Historisch Museum of een boottocht Gouden Eeuw

Aanvraagformulier Wandeling Joods Amsterdam
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com