T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
nieuwsbrief aanvragen
Bezig met versturen

ARTTRA Nieuwsbrief

  • Kandinsky tentoonstelling in het H’Artmuseum
  • Rondleidingen in het Stedelijk Museum
  • Fietstocht: Kunst in de openbare ruimte
  • Eeuwige zomer! Bloemen en planten in het Rijksmuseum

Kandinsky in het H’Art Museum van 19 juni tot 10 november 2024

De Russische kunstenaar Wassily Kandinsky (1866-1944) behoort tot de belangrijkste moderne kunstenaars van de 20ste eeuw.
Hij was een van de eerste kunstenaars die abstract ging werken.Hij bevrijdde de kleur van de lijn, opdat er een symfonie aan verschillende kleurvormen en zwarte vrije lijnen ontstonden .
In zijn beroemde geschrift’ Über dat Geestige in der Kunst’, sprak hij de mensen er op aan, dat kleuren en vormen net zo werkten als tonen in de muziek.
Laat u verrassen door een rondleiding door een ervaren kunsthistoricus die deze grootmeester in het juiste historische perspectief zal plaatsen, perspectief dat boven de tragische politiek van Rusland uitstijgt.

Klik hier voor meer info >>

 

Moderne, hedendaagse kunst en vormgeving in het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is internationaal beroemd om zijn unieke collectie moderne, hedendaagse kunst en vormgeving. Rein Wolfs, de directeur van het museum heeft samen met zijn conservatoren de pareltjes uit de collectie in een nieuwe actuele opstelling bijeengebracht.

ARTTRA biedt spannende rondleidingen langs deze nieuwe tentoonstellingen:

1. Yesterday Today. Kunst en vormgeving van circa 1880 tot 1950.

2. Everyday, someday and other stories. Kunst uit de collectie van de jaren vijftig tot de jaren tachtig.

3. Tomorrow is a different day. Kunst van de jaren tachtig tot nu.

Naast één tentoonstelling is het ook mogelijk om bovenstaande tentoonstellingen te combineren in één rondleiding van 1,5 uur.

Klik hier voor meer info >>

 

Fietstocht: Kunst in de openbare ruimte

De Amsterdamse grachten, straten, pleinen en parken staan vol met openbare kunst. Ook veel gevels en bruggen zijn versierd met kunstwerken. Van standbeelden tot abstract werk; van statisch tot dynamisch; van brons, organisch materiaal tot plastic of innovatieve technologie; van prestigieuze of onbekende kunstenaars. Al deze kunstwerken (ongeveer 1300) maken van de stad één groot openluchtmuseum, vaak gefinancierd door de gemeente en woningcorporaties met bijzondere kunstobjecten die de herkenbaarheid en leefbaarheid willen verbeteren.
Uw ARTTRA gids neemt uw groep mee op de fiets naar spraakmakende kunstwerken in de openbare ruimte. Locatie vanaf de fietsenverhuur, of locatie van uw keuze.

Klik hier voor meer info >>

 

Bloemen en planten in het Rijksmuseum

Van complete bloemenbossen tot kleine decoratieve plantjes in de hoek van een schilderij. Een waar rijk aan flora komt samen in het Rijksmuseum. De ARTTRA-gids laat u alles ontdekken over het gebruik van bloemen in planten in de schilderkunst. Welke betekenis schuilt er bijvoorbeeld achter een roos en welke exotische planten leerde men kennen uit verre oorden?

Klik hier voor meer info >> 

 

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com