T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Selecteer een pagina
ARTTRA logo
ARTTRA
nieuwsbrief aanvragen
Bezig met versturen

ARTTRA Nieuwsbrief

 

  • On line live museumrondleidingen/ARTTALKS
  • Fietstocht: hedendaagse architectuur
  • Wandeling: Jordaan en hofjes
  • Tentoonstelling Ode aan hercules Seghers van Rik lina

Virtuele museumrondleidingen

ARTTRA biedt virtuele interactieve museum rondleidingen op het communicatieplatform van uw keuze.

Een virtuele museum rondleiding met verdieping voor uzelf, zakenrelaties of familieleden. Dankzij de kunsthistorische kennis en ervaring van onze gidsen, zijn wij reeds jarenlang hofleverancier van gidsen in  het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum.
Beleef de kunst nu digitaal  met de juiste informatie: een eye-opener!

Klik hier voor meer info >>

 

Fietstocht: hedendaagse architectuur

Amsterdam is booming op het gebied van hedendaagse architectuur. Uw fietstocht begint al in het oude centrum bij het Oosterdokseiland. Het Double Tree Hilton geklemd tussen spoor en water, heeft een ingenieus metalen luiken systeem en biedt spectaculair uitzicht over de oude stad. De nieuwe Openbare Bibliotheek (grootste van Europa) was meteen een enorm succes, ook als sociale ontmoetingsplaats.

Via fietsbruggetjes komt u bij Nemo, het Muziekgebouw richting Oostelijk Havengebied, via oude verbouwde pakhuizen en het Lloyd Hotel. Dan naar het KNSM en Java-eiland langs dwarsgrachtjes met loopbruggetjes, fraaie binnentuinen. Sinds 1985 ontwikkeld tot levendig woongebied met werk van internationaal bekende architecten met namen als het Hotel Jakarta, Venetiëplein, Barcelonaplein en Pireusplein. Op het Borneo-eiland hebben bewoners op kavels hun eigen droomhuis kunnen bouwen.

Uw architectuurgids vertelt alles over de achtergronden, masterplannen en actualiteiten.

Begin: nabij Centraal Station of andere locatie.

Klik hier voor meer info >>

 

Wandeling: Jordaan en hofjes

In de 14de eeuw ontstonden hofjes als huisvesting voor niet ingetreden maar wel religieuze vrouwen. Een hofje bood de mogelijkheid van een tussenvorm tussen een geestelijk en een wereldlijk leven, in alle rust temidden van geloofsgenoten. Na de Alteratie liet de stedelijke overheid dergelijke woonvormen als armenhuizen bouwen. Vooral in de Jordaan – het vroegere woongebied voor arbeiders ten westen van de chique grachten – zijn vele hofjes bewaard gebleven.

Inmiddels is deze volkswijk, roemrucht door eigenzinnige bewoners en rauwe humor, al decennia een zeer gewilde buurt om de bijzondere en hippe sfeer, gespecialiseerde en ambachtelijke winkeltjes, ateliers en sfeervolle cafés.

Uw ervaren ARTTRA gids laat u alle geheimen van de Jordaan zien!

Tip: te combineren met wandeling hedendaagse galeries of een boottocht Gouden Eeuw.

Klik hier voor meer info >>

 

Tentoonstelling Ode aan Hercules Seghers

van Rik Lina

ARTTRA Galerie

 6 november 2021 t/m 9 januari 2022

Seghers (1589-1638) had al vroeg de aandacht van Lina door zijn grafische intelligentie. Ook Lina heeft veel geëxperimenteerd met verschillende druktechnieken en materialen. Net als Seghers maakt hij ook een soort droomlandschappen die alleen maar in je verbeelding kunnen bestaan. In bijgaande artikel beschrijft Rik zijn spannende ontdekkingstocht.

Dit werk moet je ervaren en al kijkende doe je ontdekkingen waar geen woorden voor zijn.

Deze expositie sluit de serie tentoonstellingen af bij ARTTRA in 2021 die allen een echo van een belangrijke kunstenaar uit het verleden vertegenwoordigden.

Voor een private view maak een afspraak met mschutte@arttra.com

ARTTRA Galerie openingstijden: woensdag – vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak in de weekeinden.

 

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com