T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Selecteer een pagina
ARTTRA logo
ARTTRA
nieuwsbrief aanvragen
Bezig met versturen

ARTTRA Nieuwsbrief

 

  • Rondleidingen in het Stedelijk Museum
  • Wandeling: In de sporen van Rembrandt
  • Maak een wereldreis terug in de tijd in het Rijksmuseum
  • Tentoonstelling: Bisschops in dialoog met Vunderink

Moderne, hedendaagse kunst en vormgeving in het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is internationaal beroemd om zijn unieke collectie moderne, hedendaagse kunst en vormgeving. Rein Wolfs, de directeur van het museum heeft samen met zijn conservatoren de pareltjes uit de collectie in een nieuwe actuele opstelling bijeengebracht.

ARTTRA biedt spannende rondleidingen langs deze nieuwe tentoonstellingen:

1. Yesterday Today. Kunst en vormgeving van circa 1880 tot 1950.

2. Everyday, someday and other stories. Kunst uit de collectie van de jaren vijftig tot de jaren tachtig.

3. Tomorrow is a different day. Kunst van de jaren tachtig tot nu.

Naast één tentoonstelling is het ook mogelijk om bovenstaande tentoonstellingen te combineren in één rondleiding van 1,5 uur.

Klik hier voor meer info >>

 

Wandeling: In de sporen van Rembrandt

Onder leiding van een ervaren ARTTRA gids wandelt u in de voetsporen van Rembrandts Amsterdam. Even ontdekkingstocht naar de tijd dat deze kunstenaar met veelzijdig talent er woonde en werkte.
Uw ARTTRA gids neemt u mee naar de middeleeuwse Waag waar hij anatomische lessen bijwoonde en vereeuwigde in schilderijen; de kerk met het graf van zijn vrouw Saskia; het Paleis op de Dam – toen het grootste stadhuis ter wereld! Ook ziet u het voorname huis waar hij later in zijn voorspoedige periode zou gaan wonen en werken en de kerk waarin hij is begraven.

Beginpunt: NH Barbizon Palace Hotel tegenover Centraal Station of andere locatie van uw keuze.

Tip: te combineren met rondleiding Rijksmuseum of  een boottocht Gouden Eeuw

Klik hier voor meer info >>

 

Maak een wereldreis terug in de tijd in het Rijksmuseum

Duur: 2 uur
Prijs voor max 15 personen: € 199,00 ex BTW.

 

We starten in het Aziatische paviljoen met de Dansende Shiva en de Japanse theekom. Dan naar de late Middeleeuwen met het katholieke zevenluik van de meester van Alkmaar.
Door naar de 17de eeuw met het kunstkabinet van Philipp Hainhofer als voorbeeld van de humanistische honger naar kennis. Dan de 17de eeuw met de scheiding van kerk en staat, de expansie van de vrije economie en de persoonlijke toets van Vermeer en Rembrandt.
Hierna de 18de eeuw met de Verlichting, door naar de 19de eeuw met de Haagse school. Dan naar de 20ste eeuw om te eindigen met het begin van de abstracte kunst: Mondriaan en tijdgenoten.

Klik hier voor meer info >>

 

Tentoonstelling ARTTRA Galerie:
Bisschops in dialoog met Vunderink

Ido Vunderink
Seven in Eight # 3 Black and White 2018 olieverf – linnen 75 x 280 cm

Jac Bisschops
l.: Inner V 2010 tempera – hout 72 x 45 cm
r.: Inner III 2010 tempera – bladgoud – hout 72 x 45 cm

 

Abstracte vormen zijn eerder ontstaan dan letters. Het heeft echter tot het begin van de 20ste eeuw (1911) geduurd dat de abstracte kunst in zowel Duitsland ( Kandinksy), Nederland (Mondriaan en Van Doesburg) en in Rusland (Malevich en Tatlin) gelijktijdig haar intrede deed in de officiële kunstcanon. Deze kunstenaars wilden via de abstractie direct tot de geest spreken, gelijkwaardig als de muziek dat kan. Abstracte vormen en pure kleuren kunnen begrippen als evenwicht, harmonie en schoonheid visualiseren.

Jac Bisschops (1952) en Ido Vunderink (1955) werken al meer dan 40 jaar in deze abstracte beeldtaal. Naast de klassieke meesters is ook Blinky Palermo(1943-1977) van invloed geweest op beide kunstenaars. Palermo die zowel minimaal als constructief werkte en zijn werk voorzag met poëtische titels.

Interessant is het verschil in beider oeuvre. Is het werk van Vunderink meer concreet en minimalistisch en op de natuur gericht, zo is het werk van Bisschops meer spiritueel en constructivistisch en meer op de geestelijke wereld gericht.

Klik hier voor meer info >>

 

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com