T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
muziek

Dagprogramma's Amsterdam
ARTTRA biedt diverse culturele dagprogramma's op maat rond verschillende thema’s. Van Gouden Eeuw tot hedendaagse architectuur. Afgestemd op de interesses van uw (buitenlandse)  gasten, begeleid door ervaren kunsthistorici in elke gewenste taal. Zij beschikken over uitstekende sociale vaardigheden, stemmen hun verhaal af op uw gezelschap en zetten zich volledig in om het uw gasten naar de zin te maken.  Vanzelfsprekend zorgt ARTTRA ervoor dat alle praktische zaken perfect geregeld zijn.

 

Aantal deelnemers 15 man per gids.

 

 

Dagprogramma Gouden eeuw – muziek & kunst

In de Gouden Eeuw werd veel muziek gemaakt en vooral veel gezongen. Muziek en schilderkunst waren in die tijd zeker geen tegengestelde kunsten, er zijn integendeel tal van dwarsverbanden aan te wijzen. Zo beeldden kunstenaars graag musicerende gezelschappen uit, met allerlei combinaties van muziekinstrumenten. Met muziek kon men harmonie zichtbaar maken, bijvoorbeeld in familieportretten, maar ook waarschuwen voor ijdelheid in stillevens en wellust in bijvoorbeeld bordeelscènes.

In dit programma met een 17de eeuws privé-concert duikt u in het sfeervolle kunst- en muziekleven van de Gouden Eeuw!
Een rondleiding in het Rijksmuseum met speciale aandacht voor de schilderijen van Vermeer, Jan Steen en die van tijdgenoten waarin muziek een belangrijke rol speelt.

Dan een boottocht door de grachten naar het oudste deel van Amsterdam. Tijdens het varen vertelt de kunsthistorische gids over de cultuur en muziekleven van de 17de eeuw.
Een bijzonder concert met spotliederen, een dialooglied en ‘serieuze’ muziek.

Zo blazen kunst en liederen uit de Gouden Eeuw elkaar nieuw leven in.

Tip: rondleiding Rembrandthuis

Prijs: afhankelijk van uw wensen en het aantal deelnemers

Aanvraagformulier Dagprogramma Nieuwe architectuur Java- en KNSM-eiland
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com