T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page
ARTTRA logo
ARTTRA
Zaanse Schans

Dagprogramma's in Nederland ARTTRA biedt vele culturele dagprogramma's op maat rond kunst en natuur.

Afgestemd op de interesses van uw buitenlandse of Nederlandse gasten, begeleid door ervaren kunsthistorici in elke gewenste taal. Zij beschikken over uitstekende sociale vaardig- heden, stemmen hun verhaal af op uw gezelschap en zetten zich volledig in om het u en uw gasten naar de zin te maken.

 

Dagprogramma Noord-Holland


Noord Holland: handel en ambacht in de 17e eeuw

Dit programma toont de culturele rijkdom van het 17de eeuwse Noord-Holland. Als begin een bezoek aan de Zaanse Schans, met windmolens, eeuwenoude houten huisjes, winkels en een scheepswerf. Na de lunch in de handelsstad Hoorn, een stadswandeling langs koopmanshuizen aan de haven, de Hoofdtoren, pakhuizen en grachten. In de Waag ziet u een V.O.C.-zaal, een Admiraliteitskamer, portretten van Michiel de Ruyter, Chinees porselein en stijlkamers. Via een mooie route bezoekt U een nog in werking zijnde 17de eeuwse watermolen. ’s Avonds een diner in een authentieke scheepswinkel.

extra: bezoek aan de oudste groentenveiling ter wereld, gevestigd in een Jugendstil-gebouw, met een boottochtje.


Noord Holland: speciale tour Nieuwe Sint Bavo Haarlem

De bijzondere kathedrale basiliek Sint Bavo (1895-1930) is gebouwd door Joseph Cuypers, de zoon van Pierre Cuypers, in neogotische en neoromaanse stijl. ARTTRA leidt rond door dit bouwkundig monument.

Laat u verrassen door het bijzondere exterieur en interieur met glas-in-lood van Jan Dibbets en mozaiek van Gijs Frieling.


Noord Holland: Haarlem met Teylers, Frans Hals en hofjes

Het oudste museum van Nederland, het Frans Hals Museum, de Grote of St. Bavokerk, de onbekende  Nieuwe Bavo, hofjes: Haarlem is tweede monumentenstad van Nederland. Museumbezoek, een stadswandeling met een korte duin-en strandwandeling, maar ook nemen wij u mee naar hippe lunchspots.

extra: stoomgemaal de Cruquius


Noord Holland: kleuren en bollen 

In het voorjaar willen (buitenlandse) gasten graag bloemen zien. In de Hortus Bulborum zijn zeldzame eeuwenoude tulpensoorten te bewonderen. Daarna eet u paling uit de Westeinder Plassen in een voormalig wachthuis. Via een mooie route langs kleurige bollenvelden komt u in het schilderachtige kunstenaarsdorp Bergen. Daar ziet u een collectie werken van de Bergense School zoals van Leo Gestel en Charley Toorop. Na een korte strandwandeling in Bergen aan Zee als besluit een diner in de oude handelsstad Hoorn of de kaasstad Alkmaar.

extra: bezoek aan het zee-aquarium, met tropische vissen en schaaldieren uit alle wereldzeeën.


Noord Holland: zeiltocht en cultuur

ARTTRA biedt uw gezelschap een gecombineerd sportief en cultureel programma. Eerst een bezoek aan het Buitenmuseum in Enkhuizen. Een rondleiding door het sfeervolle levendige Zuiderzeestadje, met originele bestrating, erven en tuinen met historische beplanting, geeft een goed beeld van de vroegere visserscultuur rondom het IJsselmeer.

Daarna ligt aan de kade een originele tjalk klaar. Tijdens de zeiltocht over het IJsselmeer wordt een vislunch geserveerd. Ter afsluiting een diner in een voormalig peperpakhuis of in een Oudhollandse gelegenheid aan het water.

extra: een prachtige fietstocht van een uur vanuit Enkhuizen over de Omringdijk.

Prijs: afhankelijk van uw wensen en het aantal deelnemers.

Aanvraagformulier Dagprogramma Noord-Holland
U kunt zich opgeven door het formulier volledig in te vullen. Aanvragen graag een week voor aanvang. Wij sturen u dan een bevestiging en een nota toe. Voor meer informatie 020 - 6259303.
Sending

  

 

ARTTRA
cultureel organisatiebureau

Tweede Boomdwarsstraat 4
1015 LK Amsterdam
tel +31 (0) 20 6259303

 

Voor informatie: info@arttra.com