T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page


‘Scaled up’

Peter van der Heijden

25 juli t/m 30 augustus 2020

The great Saldef, digital collage/print, 2020, 38 x 49 cm.

 

Peter van der Heijden toont bij Galerie ARTTRA recente collages en prenten, gecombineerd met een aantal passende sleutelwerken uit eerdere periodes. Zijn fascinatie voor natuurlijke en evolutionaire processen is een belangrijke invalshoek bij de verschillende werken.

Hier een overzicht van de werken en prijzen omdat er in deze periode alleen op afspraak de galerie bezocht kan worden >>

Tijdens de tentoonstelling is een nieuw boekje over het werk van Van der Heijden, getiteld ‘BIOTOPES’, verkrijgbaar. Het boekje belicht een selectie van 25 installaties uit de jaren 1982 – 2016.
‘BIOTOPES’ is het vierde boekje in een serie van vijf over het oeuvre van Peter van der Heijden. Waar de drie eerdere boekjes ‘Hearsay’, ‘Q.E.D.’ en ‘Title, Year, Technique, Size’ voornamelijk de autonome tweedimensionale werken en objecten toonden, wordt hier een keuze uit de grotere ruimtelijke installaties, tijdelijke werken op locatie en opdrachten voor de publieke ruimte toegelicht.
Historicus Pim Hoff schreef de begeleidende beschouwende tekst als zoektocht naar de uitgangspunten en drijfveren die ten grondslag liggen aan het werk.

Peter van der Heijden ‘BIOTOPES’
Een selectie van 25 installaties 1982-2016A
Oplage 300 x: 10 euro.
50 x genummerde editie met speciale gesigneerde print: 25 euro.

Te bestellen bij pete.heijden@planet.nl