T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page

Tentoonstelling
‘UPPER TEN ’
Peter van der Heijden

3 juni t/m 26 augustus 2018 bij ARTTRA Galerie

Opening: zondag 3 juni van 16.00 tot 19.00 uur

 

 

ARTTRA galerie is verheugd dat de kunstenaar Peter van der Heijden een serie van 10 prenten toont waarbij hij de ontwerptekeningen gebruikt die zijn grootvader Nico Nieuwenhuijsen maakte als beginnend bottier in 1910. Ruim een eeuw later komen die tekeningen als digitale collages samen in een aantal landschappelijke ensceneringen. Van der Heijden is een meester in het samenvoegen van verschillende elementen, zoals micro en macro, het persoonlijke en het kosmische.

Peters ‘bon papa’ was volgens hem ” een schoenontwerper en fabrikant, een internationaal befaamd kleurvirtuoos, leverancier van handgemaakte rijlaarzen aan de koninklijke familie, verwoed natuurvorser en meervoudig wereldkampioen in het kweken van zangkanaries”.

Tijdens de opening zal landschapsarchitect Dirk Sijmons een nieuw boekje over het werk van Peter van der Heijden, getiteld ‘TITLE, YEAR, TECHNIQUE, SIZE’, ten doop houden.
Dit derde boekje in een serie van vijf bevat een selectie van 75 tweedimensionale werken en objecten uit de jaren 1974 – 2018.

Voor meer informatie zie www.petervanderheijden.com

Marianne Schutte
Kunsthistoricus