T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page


Tentoonstelling:

Quiet Light III

Jac Bisschops

4 september t/m 31 oktober 2021

Opening: zaterdag 4 september 16.00 – 19.00

 

“Tres”  bladgoud – hout

 

Jac Bisschops (1952) is een meester in het sensibiliseren van ruimte. Zijn werk verwijst naar de onschatbare waarde van eenvoud, spiritualiteit en transcendentie. De schilderijen kenmerken zich door een heldere compositie in subtiele kleuren en ontvouwen zich als meditatieve fijn gestemde kleurklanken in de ruimte. In zijn schilders-oeuvre van 40 jaar, bouwt hij verder op het gedachtegoed van o.a. Piero della Francesca, Piet Mondriaan, Ives Klein en Andrei Tarkovski. Naast studiereizen in Europa maakte Jac Bisschops vele reizen naar o.a. India, Himalaya, Egypte, Marokko en Mali waar hij naast metafysische natuurervaringen de kunst en sacrale architectuur van de oude culturen in zich opnam. Tevens laat hij zich inspireren door klassieke en hedendaagse spiritueel-religieuze muziek. Zijn levensbeschouwing is georiënteerd op het Zen Boeddhisme.

Jac Bisschops volgde zijn kunstopleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Maastricht, 1974 – 1979. Kunstwerken van hem zijn opgenomen in diverse collecties o.a. : Stedelijk Museum Amsterdam, het Mondriaanhuis Amersfoort, Museum Ritter Waldenbuch Duitsland, Espoo Art Museum Espoo Finland, Tweede Kamer der Staten Generaal Den Haag, Gerechtsgebouw Parnas Amsterdam, R.I.V.M. Bilthoven, Hoofdkadaster Apeldoorn, Ministerie van Sociale Zaken Den Haag, ABN-AMRO, KPMG, DSM, SABIC, Ymere en Loyens & Loeff.
In 2010 realiseerde Bisschops, in opdracht van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge een nieuwe Kruisweg; ‘Kruisweg van de verstilling’. De 15 Kruiswegstaties zijn permanent in de kathedraal te bezichtigen.In 2014 realiseerde Bisschops, in opdracht van het AZ Maria Middelares Ziekenhuis te Gent een Stilte-Kapel (incl. kunstwerken). Vanaf 2007 is er jaarlijks een éénmans tentoonstelling bij ARTTRA