T +31 (0) 20 6259303 info@arttra.com
Select Page


Tentoonstelling:

‘Arise’

van Jac Bisschops

3 september tot 30 oktober 2022

Opening: zaterdag 3 september 16.00 – 19.00 uur

 

Jac Bisschops   –  Arise  2022  –  tempera-linnen    76 x 76 cm

Jac Bisschops (1952) is een meester in het sensibiliseren van ruimte. Eenvoud, verstilling en transcendentie vormen de kern van zijn werk.

De schilderijen kenmerken zich door een heldere compositie in subtiele kleuren en ontvouwen zich als fijn gestemde kleurklanken in de ruimte. In zijn schilders-oeuvre van 40 jaar, bouwt hij verder op het gedachtegoed van o.a. Piero della Francesca, Piet Mondriaan, Ives Klein en Andrei Tarkovski. Tevens laat hij zich inspireren door klassieke en hedendaagse religieuze muziek.

Zijn levensbeschouwing is georiënteerd op het Zen Boeddhisme. Jac Bisschops volgde zijn kunstopleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Maastricht, 1974 – 1979. Kunstwerken van hem zijn opgenomen in diverse collecties o.a. : Stedelijk Museum Amsterdam, het Mondriaanhuis Amersfoort, Museum Ritter Waldenbuch Duitsland, Espoo Art Museum Espoo Finland, ABN-AMRO, KPMG, DSM, SABIC, Ymere en Loyens & Loeff.

Naast autonome kunstwerken heeft Jac Bisschops diverse kunstopdrachten uitgevoerd voor o.m. Rijksgebouwendienst, gemeente Amsterdam, gemeente Leiden en particuliere bedrijven.
In 2010 heeft hij in opdracht van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge een nieuwe kruisweg gerealiseerd. Deze ‘Kruisweg van de Verstilling’ is permanent in de kathedraal te bezichtigen.
In 2014 realiseerde Jac Bisschops, in opdracht van het AZ Maria Middelares Ziekenhuis te Gent een Kapel in het nieuwe ziekenhuis.

Zie: www.jacbisschops.nl

Voor bezichtiging maak een afspraak met mschutte@arttra.com